milka hero 1920x523

Milka Last Square

Mindre chokolade giver højere indtjening

 

 

Baggrund

Mondelez er kendt for deres Milka-chokolade, og de ønskede at finde på nye måder at udtrykke deres budskab ”Dare to be tender” på. I stedet for bare at tale om ”tenderness” ville de finde en måde, hvorpå mennesker kunne være ”tender” ved at bruge selve chokoladen som medie. 


Analyse og strategi

En firkant fra hver af over 10 mio. Milka-chokobarer blev fjernet. Og nu kunne dem, der havde købt en af disse barer med et manglende stykke chokolade, vælge at bede om at få det manglende stykke, eller de kunne være ”tender” og sende stykket til nogen, de syntes, havde fortjent det. Inkl. en personlig besked. De skulle bare gå ind på sitet www.LeDernierCarre.fr (på deres mobil eller computer) og indtaste en kode, der var printet på indersiden af chokoladepapiret. På sitet kunne de skrive en besked om, at de havde gemt den sidste bid Milka til lige netop deres kære modtager. Kampagnen krævede, at Milka lavede hele deres produktionsproces om for at kunne lave chokobarer med én manglende firkant. Men det hele var godt givet ud… 


Effekt

Indtil nu har der været over 500.000 besøg på websitet, hvor der i gennemsnit er blevet brugt 2 min. og 15 sek. pr. besøg. Der er blevet sendt 220.000 små firkanter af Milka. 3 mio. har set den tilhørende video. Kampagnen er blevet nævnt i 700 artikler, og den er blevet delt 95.000 gange, nået ud til 70 mio. i 117 lande og i alt indtjent ca. 10 mio. i earned media. 

Download rapport
 

Send dit navn og din mailadresse – så får du en e-mail retur med et link, der sikrer, at du er dig og ønsker kommunikation og adgang til vores rapporter om markedsføring.

Ja, tak Post Danmark A/S og de til enhver tid værende koncernforbundne selskaber* må gerne dele mine oplysninger med hinanden og kontakte mig via brev og elektronisk post (fx e-mails, sms og mms) med henblik på markedsføring af produkter/ydelser* samt i forbindelse med kampagner, events og konkurrencer. *) Du kan altid holde dig orienteret om de til enhver tid værende koncernforbundne selskaber og produkter/ydelser på denne website