SPX Pit Stop hero 1920x523

SPX

SPX: Pit Stop 

 

 

Udfordring

At øge salg af originale reservedele og serviceplanløsninger på et marked, hvor kunderne ser mere på pris end på mærkeloyalitet, og hvor kunderne oftest først tilkalder service, når der er et problem.


Målgruppe

Seitals egne kunder segmenteret ud fra maskintype, salgspotentiale, salgshistorik og geografi. Den første pulje, som blev sendt ud i Italien, bestod af 298 Service Managers.


Kampagnens mål

At etablere Seital i markedet for vedligeholdelsesløsninger til egne maskiner og overbevise kunderne om rentabiliteten i at bruge originale dele og original service samt at generere kvalificerede leads til salget.

Kvantitative mål:

  • Respons: 10 %.
  • Konvertering til leads: 30 %.
  • Salg: indeks 100.


Strategi

Ved at udnytte det indgående kendskab, 
som SPX har til deres kunders maskiner, 
blev der udviklet en forfinet simulator, der behovsafdækkede og skabte erkendelser hos målgruppen om vigtigheden af forebyggende vedligeholdelse. Kampagnen gav samtidig værdifuld viden til SPX og kvalificerede leads til salget.

På kampagnesitet kunne kunderne lege med simulatorens forskellige variabler, hvilket gav indsigt i blandt andet omkostningerne ved nedetid, og hvordan driftssikkerheden kunne forbedres. På basis af brugerens input, fik hver kunde en anbefaling, tilpasset virksomhedens specifikke maskiner. 

Med reference til Formel1 gik kampagnens enkle budskab ”Make a pitstop – and stay
 on track” rent ind hos målgruppen og skabte refleksion over vigtigheden af at undgå nedetid i produktionen. Lige som Seitals maskiner med jævne mellemrum skal serviceres for at minimere risikoen for nedetid, skal racerbiler gennem pit stop for at klare ræset. 

Som ekstra incitament til at logge på sitet og teste simulatoren kunne målgruppen vinde to billetter til Formel1 i Monza. Når en kunde havde benyttet simulatoren, modtog Seital en e-mail med kundens kontaktinformation samt testresultat. Alle leads blev fulgt op telefonisk af Seitals After Market Manager. Vinderen blev offentliggjort i en e-mail til alle i målgruppen, og turen til Monza og billeder af begivenheden kunne benyttes til PR og anden markedskommunikation. 


Resultat

18,2 % respons (målsætning 10 %).

Knap halvdelen af respondenterne konverterede til højt kvalificerede leads. Af den samlede målgruppe genererede kampagnen 8,4 % leads til salget. Salget af eftermarkedsprodukter og services gik i indeks 125 allerede efter udsendelse til en mindre del af målgruppen. 

Download rapport
 

Send dit navn og din mailadresse – så får du en e-mail retur med et link, der sikrer, at du er dig og ønsker kommunikation og adgang til vores rapporter om markedsføring.

Ja, tak Post Danmark A/S og de til enhver tid værende koncernforbundne selskaber* må gerne dele mine oplysninger med hinanden og kontakte mig via brev og elektronisk post (fx e-mails, sms og mms) med henblik på markedsføring af produkter/ydelser* samt i forbindelse med kampagner, events og konkurrencer. *) Du kan altid holde dig orienteret om de til enhver tid værende koncernforbundne selskaber og produkter/ydelser på denne website