talking bones hero 1920x523

Talking Bones

Røntgenbillede + lyd giver torturofre en stemme

 

 

Baggrund

I Frankrig bor der mere end 125.000 ofre for politisk vold og tortur. Alligevel havde den franske regering ikke gjort noget særligt inden for sundheds- og omsorgssektoren for at imødekomme denne store, udsatte gruppe mennesker. The Dignity Institute, som er en international forening, der bor i Danmark, har over 30 års erfaring – fordelt over 20 lande – i at skabe opmærksomhed om ofre for politisk tortur. Foreningen ville også skabe opmærksomhed om de 125.000 ofre i Frankrig og indsamle midler til dem. 


Analyse og strategi

Det kreative greb var at vise de rigtige, indflydelsesrige personer tortur, som de aldrig havde oplevet det før. Torturofre optog deres historier, og lyden blev så præget ned i et røntgenbillede af dem selv. Så kunne røntgenbilledet afspilles på en pladespiller – ligesom en vinylplade. På den måde kunne modtagerne både høre historien og se et røntgenbillede af de skader, torturen har forvoldt på kroppen. Journalister og meningsdannere, som var målgruppen, blev mindet om, at tortur og politisk vold ikke er fjern, men en del af virkeligheden i Frankrig. Målgruppen blev motiveret og inspireret til at stille skarpt på – og debattere – dette tema.


Resultat og effekt

250 artikler blev produceret i forbindelse med kampagnen, som også genererede i alt 9.5 mio. visninger – inkluderet 200.000 ”mentions” på Twitter og Instagram. Trafikken til det dedikerede website steg 170% og én ex-minister valgte at ville ”lobbye” for sagen i forhold til regeringen.

Download rapport
 

Send dit navn og din mailadresse – så får du en e-mail retur med et link, der sikrer, at du er dig og ønsker kommunikation og adgang til vores rapporter om markedsføring.

Ja, tak Post Danmark A/S og de til enhver tid værende koncernforbundne selskaber* må gerne dele mine oplysninger med hinanden og kontakte mig via brev og elektronisk post (fx e-mails, sms og mms) med henblik på markedsføring af produkter/ydelser* samt i forbindelse med kampagner, events og konkurrencer. *) Du kan altid holde dig orienteret om de til enhver tid værende koncernforbundne selskaber og produkter/ydelser på denne website