sweet reminder hero 1920x523

The Sweet Reminder

Chokolade formet som afføring redder liv 

 

 

Baggrund

Kræft i tyktarmen er en af de mest dødlige kræftsygedomme i Belgien for folk over 50 år. Men hvis sygdommen bliver opdaget i tide, er der hele 95 % chance for, at man overlever. Det er ikke en rar oplevelse at blive screenet for sygdommen, idet man selv skal undersøge sin afføring. Og det er sikkert årsagen til, at mange udskyder screeningen. Den Belgiske Stiftelse Mod Kræft (STK) ville lave en kampagne, der skulle få målgruppen til at handle, før det var for sent.


Analyse og strategi

Fordi mange over 50 år er svære at få til at tjekke sig selv for tyktarmskræft, var indsigten at få deres børn til at få dem til at gøre det. I samarbejde med chokolademageren Laurent Gerbaud lavede Stiftelsen Mod Kræft tusinder af pølseformede praliner. Disse var fyldt med svesker, så hele processen kunne komme bedre på ”gled”. Børnene til de ældre kunne bestille pralinerne på et kampagne website, hvor de efter bestilling automatisk blev sendt med posten til deres forældre.


Resultat og effekt

Der har været massiv omtale både offline og online om kampagnen. Hele 5.000 praliner blev sendt i løbet af to dage – med andre ord var der lynhurtigt udsolgt. Ikke alene er der altså blevet spist en masse pølse-lignende praliner og foretaget hundredvis, hvis ikke tusindvis, af screeninger. Og det betyder, at der er reddet liv. Tal viser hele 127 % flere ”selv-tests” sammenlignet med året forinden.

Download rapport
 

Send dit navn og din mailadresse – så får du en e-mail retur med et link, der sikrer, at du er dig og ønsker kommunikation og adgang til vores rapporter om markedsføring.

Ja, tak Post Danmark A/S og de til enhver tid værende koncernforbundne selskaber* må gerne dele mine oplysninger med hinanden og kontakte mig via brev og elektronisk post (fx e-mails, sms og mms) med henblik på markedsføring af produkter/ydelser* samt i forbindelse med kampagner, events og konkurrencer. *) Du kan altid holde dig orienteret om de til enhver tid værende koncernforbundne selskaber og produkter/ydelser på denne website