weapon for reports hero 1920x523

The Weapen

NGO skaber ”vå-pen” til journalister

 

 

Baggrund

Journalister er måske ikke de mest populære i samfundet. Men de er en helt essentiel faktor, når det kommer til at få afdækket den virkelighed, vi lever i. De finder de historier, andre vil gemme væk, og udfordrer regeringer og holder politikere ansvarlige. Derfor er journalister også ofre for vold rundt omkring i verden. Reporters Without Borders er en international NGO, som er bosat i Paris, og er linket til UNESCO og Europarådet. NGO’en skal forsvare og promovere informationsfrihed og støtte de journalister, som arbejder for den. I 2015 blev 144 journalister dræbt eller myrdet.   


Analyse og strategi

Reporters Without Borders ville fremhæve de farer, journalister kan være/er udsatte for – og vise den rolle NGO’en spiller i forhold til at fremme ytringsfrihed. Idéen var baseret på at skabe et ”Weapen”, altså bygget på historien om, at pennen er et våben til at frembringe information og sandhed. Der blev lavet unikke våbenhylstre, ét til hver af de 144 håndlavede penne – én for hver af de ”faldne” journalister. Et antal penne blev også produceret til NGO’ens website, hvor besøgende kunne købe et eksemplar. 


Resultat og effekt

Ledende journalister som Giovanni di Lorenzo, redaktør på Die Ziet, Peter-Matthias Gaede (Gruner + Jahr) og fotograf Jonas Wresch tog pennen – og historien – til sig. Og fortalte deres mange læsere og følgere om pennens symbolske betydning: Informationsfriheden – og hvad den betyder for dem personligt i deres arbejde og virke. De bad også deres læsere om at dele deres tanker via print og på de sociale medier.

Download rapport
 

Send dit navn og din mailadresse – så får du en e-mail retur med et link, der sikrer, at du er dig og ønsker kommunikation og adgang til vores rapporter om markedsføring.

Ja, tak Post Danmark A/S og de til enhver tid værende koncernforbundne selskaber* må gerne dele mine oplysninger med hinanden og kontakte mig via brev og elektronisk post (fx e-mails, sms og mms) med henblik på markedsføring af produkter/ydelser* samt i forbindelse med kampagner, events og konkurrencer. *) Du kan altid holde dig orienteret om de til enhver tid værende koncernforbundne selskaber og produkter/ydelser på denne website