the write thing hero 1920x523

The Write Thing for Parkinson

Kampagne gør ”the write thing” for Parkinson’s

 

 

Baggrund

Den belgiske organisation Vlaamse Parkinson ville skabe opmærksomhed om Parkinson's Disease. I Belgien estimeres det, at 65.000 lider af sygdommen, og ud af dem er ca. 6.500 under 50 år. De sociale konsekvenser af sygdommen er enorme – tab af arbejde, isolation og et langsomt, men sikkert, fremskred af mistede motoriske evner. 


Analyse og strategi

Parkinsonpatienter mister den motoriske kontrol. For at sænke hastigheden for dette er det vigtigt at blive ved med at skrive. En TV-reklame fortalte historien om en cyklist, som nåede toppen af Mont Ventoux. Historien var i virkeligheden skrevet af en person med Parkinson, som cykelrytteren skrev til fra toppen af bjerget. Seerne blev opfordret til at besøge dothewritething.be, hvor de kunne skrive en besked til de mennesker, de holdt mest af. Beskederne blev så håndskrevet på smukke postkort af Parkinsonpatienter og sendt til dem, den kærlige besked var tiltænkt. På bagsiden af postkortet var der et call to action: Hjælp os med vores skriveterapi, og send et kort til dem, du holder af. På den måde blev modtagerne motiveret og opfordret til at være afsendere.


Resultat og effekt

Reklamefilmen nåede næsten ud til tre mio. mennesker. På Facebook og Instagram nåede kampagnen næsten ud til en mio., takket være flamske kendisser, som bakkede op om kampagnen. I alt genererede tiltaget mere end 2.2 mio. kr., og fik 16.975 til at besøge sitet. Mere end 2.000 postkort blev håndskrevet af Parkinsonpatienter, hvilket betød 1.200 timers skrive-terapi.

Download rapport
 

Send dit navn og din mailadresse – så får du en e-mail retur med et link, der sikrer, at du er dig og ønsker kommunikation og adgang til vores rapporter om markedsføring.

Ja, tak Post Danmark A/S og de til enhver tid værende koncernforbundne selskaber* må gerne dele mine oplysninger med hinanden og kontakte mig via brev og elektronisk post (fx e-mails, sms og mms) med henblik på markedsføring af produkter/ydelser* samt i forbindelse med kampagner, events og konkurrencer. *) Du kan altid holde dig orienteret om de til enhver tid værende koncernforbundne selskaber og produkter/ydelser på denne website