video stamp hero 1920x523

Video Stamp

Videofrimærker med personlig hilsen hitter

 

 

Baggrund

Konkurrencen for levering af pakker er stor, og Australia Post ønskede at tage kampen op med de store inden for dette marked, bl.a. internationale aktører som FedEx og DHL. Så de lavede en kampagne, der havde to mål:

  1. At få kunder ind på deres postkontorer for at sende deres egne gaver ved at bruge Express Post, i stedet for at bestille gaverne online og sende dem derfra.
  2. At holde Australia Post brandet relevant og interessant – og gå imod historien om, at de var langsomme og bureaukratiske. 


Analyse og strategi

Indsigten bag kampagnen var, at det altid er mere nærværende og eftertænksomt at give en gave personligt, fremfor at sende den. Nu var spørgsmålet så, hvordan det kunne lade sig gøre teknologisk, nu hvor man jo ikke havde mulighed for at aflevere den personligt, pga. afstand mv. Svaret var verdens første videofrimærke. Det fulgte gratis med, når kunden bestilte Express Post og frimærket bestod af en 15 sek. video, som afsender kunne optage med en personlig hilsen. Videofrimærket kunne afspilles via en QR kode, som kunne scannes med modtagerens mobil, alternativt kunne den afspilles på computeren via en unik kode. Kampagnen med videofrimærket blev sendt ud til Australia Posts 30.000 ansatte med Direct Mail, e-mail og event. I alt blev der distribueret syv mio. videofrimærker i hele Australien. Idéen blev også plantet på sociale medier og hos bloggere – og slutteligt landede kampagnen på TV med reklamefilm.


Resultat og effekt

Kampagnen styrkede Australia Post’s brand som ”Future Ready”. Der startede over 3.000 samtaler online om tiltaget, og kampagnen havde 14 mio. visninger. Postselskaber fra andre lande henvendte sig for at få licens til teknologien. Videofrimærket blev sendt til og fra 350 byer i 50 forskellige lande, hvor 45 % af modtagerne så videoen mere end én gang. I juletiden var der et løft i videoer der blev scannet på hele 133 % den 23. og 24. december, hvilket tyder på, at mange har valgt at sende en pakke med en personlig videohilsen, frem for en mere upersonlig pakke fra fx DHL og FedEx.

Download rapport
 

Send dit navn og din mailadresse – så får du en e-mail retur med et link, der sikrer, at du er dig og ønsker kommunikation og adgang til vores rapporter om markedsføring.

Ja, tak Post Danmark A/S og de til enhver tid værende koncernforbundne selskaber* må gerne dele mine oplysninger med hinanden og kontakte mig via brev og elektronisk post (fx e-mails, sms og mms) med henblik på markedsføring af produkter/ydelser* samt i forbindelse med kampagner, events og konkurrencer. *) Du kan altid holde dig orienteret om de til enhver tid værende koncernforbundne selskaber og produkter/ydelser på denne website